26 серп. 2014 р.

Lavender

Привіт!
Нещодавно отримала від Штампувальні пакунок зі штампами. ТМ Lеsia Zgharda пропонує величезну колекцію флористичних штампів на усі смаки. 
Розпочнемо з лаванди...

Коли усі фарбують, тонують, малюють  я спробувала розшити штампований відбиток. 
Французькі вузли:


Насамкінець, пропоную вашій увазі фотопроцес створення цього стебельця.
Для штампування, зазвичай, використовую нелічильний щільний льон. Щоб відтиск був чітким і не розтікався тканину необхідно попередньо проклеїти, використовуючи водний розчин клею ПВА в пропорції 1:1. Все сушимо, прасуємо і приступаємо до штампування. 
 
Другий етап - безпосередньо вишивання.  Це стебельце виштампувала  на великому шматку тканини, оскільки для рівномірності стібків користуюсь снапами чи пяльцями. Ниточки ДМС № 209. Все готово для скручування франзуцьких вузлів. Чомусь серед вишивальниць панує думка, що "французи" - один із складних стібків. Проте, якщо потренуватись, то вони крутяться дуже швидко. 
 
Декілька десятків французьких вузлів і лаванда розцвіла. Для того щоб вишиту картинку було зручно тонувати, грунтувати, фарбувати, рекомендую припрасувати до неї дубляж із зворотньої сторони.
 
Ось і все, тепер справа лише за декорування.
Серпень - останній місяць літа, тепла і сонця. Коли літо добігає кінця, як же, хочеться  хоч на мить зупинити цей плин, продовжити його тривалість на насолодитись барвами польових квітів - маків, волошок, ромашок, лаванди....  Долучаю цю роботу  до завдання "Листівка місяця - серпень" блогу "Ванільні мрії", "Из старого сундука" блогу "Крилья напрокат"
 
Дякую!

11 коментарів:

  1. Неймовірно!! Вишиті штампи!... Такого я ще не бачила! Орися, дуже гарна ніжна робота!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Орисю, це ну дууууже круто! Я би в житті не додумалась вишити штамп! Дякую за таку неймовірно класну ідею і таку красу для натхнення))

    ВідповістиВидалити
  3. Орися, я прийшла тобі ще й ванільне дякую сказати :) і не зайвий раз буде похвалити цю красу! Чудо ти!

    ВідповістиВидалити
  4. вона неймовірна))))))) така ........ммммм.......хороша)))))))))))
    нехай здійсняться усі Ванільні Мрії)))))))))))

    ВідповістиВидалити
  5. яка краса!!!!!!!!!!!!!!!! я б ніколи не додумалась, чудо!!!!! дякую за майстер-клас :)))

    ВідповістиВидалити
  6. Орися, привіт! Я тут добачила, що не була в тебе в ПЧ - швиденько виправляюсь))
    Як же я люблю твою листівки з тканиною! Вони такі теплі, домашні, затишні. Вони завжди вирізняються серед інших. Завжди радію, коли бачу іх у завданнях або робіт ДК. А ця ідея вишивати штампи - то взагалі диво - не знаю як сказати - затейница!)) Треба патентувати!

    ВідповістиВидалити