16 січ. 2017 р.

Стакан для пензлів. Покроковий процес створення.

 Привіт!
Кілька днів тому в блозі ТМ ROSA TALENTопубліковано пост із покроковим процесом декорування  дерев'яної заготовки.  ТМ ROSA TALENT має безліч варіантів таких заготовок як з натуральної деревини, так і з МДФ. Тому вирішила трохи  відволіктись  від скрапу і зробити щось корисне і практичне,  -  стакан, в якому в зберігатимуться пензлі, тим більше що я в даний час обдумую облаштування свого робочого кутка на новому місці.




Отже, нам знадобиться : заготовка, шнур, клей, грунт, фарба, прикраси для декору.
Розпочинаємо з самого трудомісткого, на мою думку, процесу. На дерев'яну заготовку тоненьким шаром наносимо універсальний клей приклеючи шнур вкругову  по усій площі стакану. 

Заготовку покриваємо білим універсальним акриловим грунтом ТМ ROSA TALENT, використовуючи будь який  широкий пензель із твердою щетиною.
Також грунтуємо внутрішню частину заготовки. Важливо. Для роботи використовую плоский широкий  м'який пензель, який не залишає рельєфу і робить покриття рівним. Якщо ви хочете створити або підкреслити фактуру дерева - ідеально підійде широкий плоский пензель із щетини.
Коли грунт підсохне, наносимо коричневу акрилову фарбу (Умбра палена) в хаотичному порядку з різним рівнем товщини.  Знову сушимо.


Наступний шар фарби - білий акрил, який наносимо аналогічно до коричневого.

Тепер "озброюємось" ріжучим та царапаючим інструментом і будемо проявляти  кольри нашої фарби та  фактуру шнура. 

Ось таку ворсисту, фактурну з ефектом  "облізлості" поверхню   отримуємо.
Приступаємо безпосередньо до декорування  підставки. Основним елементом декору виступає метелик з набору „Floral Poem. 

 Грунтуємо  чіпборд. Для отримання планих переходів та цікавої текстури  викристовуючи спонж.
На наступному етапі  за допомогою чорнила для гарячого ембосінгу і прозорої  з глітером пудри надаємо метелику сяючого блиску.
Останній етап декору - квіти, брадси, стічки, мереживо. Дуже уважні читачі, звичайно помітили, що на цьому фото квіти, яких немає в готовій роботі. У мене завжди чомусь так виходить, що в процесі роботи відбуваються  певні зміни порівняно із запланованим варіантом. І тут так сталось, квіточки не сподобались і прийшлось власноруч виготовити троянди з льону. 
Ось і все!
Сподіваюся мій майстер-клас і поради були для вас корисними.

Немає коментарів:

Дописати коментар